top of page

Fermente Ürünler

Image by Prachi Palwe

Fermantasyon gıdaların bozulmadan korunması yanında, esansiyel aminoasit ve vitaminlerin senteziyle gıdaların besin değerini ve aroma, tat, renk gibi organoleptik özelliklerini arttıran doğal bir yöntemdir. Fermantasyon ile besinlerin sindirilebilirliği artırılırken, çiğ besinlerde bulunan fitat, tanen ve polifenoller gibi istenmeyen maddelerin detoksifikasyon ve yıkımı da gerçekleştirilmektedir. Geleneksel fermente ürünlerin çoğu, katı hal fermantasyonu ile ya kendiliğinden ya da başlatıcı kültür kullanılarak hazırlanmaktadır. Fermantasyon süreci sonunda gıda ürünlerinin fenolik bileşen kompozisyonu, aroma ve aroma-aktif bileşenler profili, renk özellikleri, organik asit içeriği, antioksidan kapasitesi gibi bir çok önemli özellikleri değişmektedir.

Firmamız fermente gıdalarda oldukça önemli olan bu konularda danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Image by Angel Sinigersky

Şeker

Image by Brendin Hoffman

Toplam Fenol

shutterstock_1535350004.jpg

Antioksidan

Image by Battlecreek Coffee Roasters

Aroma-Aktif

shutterstock_195456683.jpg

Aroma

shutterstock_1500346331.jpg

Fenolikler

Image by Vino Li

C Vitamini

Image by Syauqy Ahmad

Karotenoid

Image by little plant

Organik Asit

Ayrıntılı bilgi için info@foodanalytica.com.tr mail adresinden bizimle iletişime geçiniz.
bottom of page