
Fermente Ürünler

Fermantasyon gıdaların bozulmadan korunması yanında, esansiyel aminoasit ve vitaminlerin senteziyle gıdaların besin değerini ve aroma, tat, renk gibi organoleptik özelliklerini arttıran doğal bir yöntemdir. Fermantasyon ile besinlerin sindirilebilirliği artırılırken, çiğ besinlerde bulunan fitat, tanen ve polifenoller gibi istenmeyen maddelerin detoksifikasyon ve yıkımı da gerçekleştirilmektedir. Geleneksel fermente ürünlerin çoğu, katı hal fermantasyonu ile ya kendiliğinden ya da başlatıcı kültür kullanılarak hazırlanmaktadır. Fermantasyon süreci sonunda gıda ürünlerinin fenolik bileşen kompozisyonu, aroma ve aroma-aktif bileşenler profili, renk özellikleri, organik asit içeriği, antioksidan kapasitesi gibi bir çok önemli özellikleri değişmektedir.
Firmamız fermente gıdalarda oldukça önemli olan bu konularda danışmanlık hizmetleri vermektedir.









