top of page

Antioksidan Analizleri

Antioksidanlar, gıdalarda veya vücutta, yükseltgenebilen substratlara göre daha düşük konsantrasyonlarda bulunurlar ve oksidatif hasara sebep olan substratın oksidasyonunu büyük ölçüde geciktirir veya engellerler. Bu nedenle yiyecek ve biyolojik sistemlerde doğal olarak oluşan moleküllerin antioksidan aktivite etkisini (antioksidan kapasitesini) ölçümlemek son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir.
Laboratuvarımızda bu alanda oldukça hassas cevaplar veren,
- 2,2-Difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH) radikal süpürme kapasitesi,
- 2,2’-azinobis(3-etilbenzotiyazolin-6-sülfonik asit) (ABTS) radikal süpürme kapasitesi,
- Demir (III) iyonu indirgeyici antioksidan güç yöntemi (FRAP)
Yöntemleriyle analizler gerçekleştirilmektedir.
Analiz talepleri ve ücretleri için bizimle info@foodanalytica.com.tr mail adresinden iletişime geçiniz.
Ekibimizin Konuyla İlgili Yayınlarına Ulaşmak İçin Görsellere Tıklayınız
bottom of page

