
Fenolik Bileşenlerin Analizi

Fenolik bileşikler bir veya birden fazla hidroksil grubu bağlanmış benzen halkasına ve fonksiyonel gruba sahip, başlıca kaynağı bitkilerin sekonder metabolit olarak ürettiği, nicelik ve nitelik bakımından bitkiden bitkiye değişkenlik gösteren bileşiklerdir. Günümüzde 5000’den fazla fenolik bileşik tanımlanmış olmasına rağmen doğadaki dağılımları, bitkilerin olgunlaşması, hasat sonrası ve gıda işleme teknikleriyle değişimleri birçok araştırmanın odak noktası haline gelmiştir.
Laboratuvarımızda tıbbi aromatik bitkiler, bitkisel yağlar, fermente ürünler, yiyecek-içecekler gibi tüm gıdaların fenolik bileşenlerinin detaylı karakterizasyonu ve kantifikasyonu HPLC cihazıyla yapılmakta olup, ekibimizin fenolik bileşiklerin analizleri alanında uluslararası platformda en saygın dergilerde yayınlanan makalelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.