top of page

Aroma-Aktif Bileşiklerin Analizleri

Image by Battlecreek Coffee Roasters

Gıdaların aroması yüzlerce farklı uçucudan oluşmasına rağmen, gıdanın karakteristik kokusu çok daha az sayıdaki bileşenlerden oluşur. Bu bileşiklere aroma-aktif (key odorants) denir.

Aroma aktif bileşenler, oldukça hassas bir teknik olan Gaz Kromatogafisi Kütle Spektrometresi Olfaktometri tekniğiyle belirlenmektedir. 
Tüm gıdaların aroma-aktif bileşiklerinin detaylı karakterizasyonu yapılmakta olup, ekibimizin bu alanda uluslararası platformda en saygın dergilerde yayınlanan makalelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Analiz talepleri ve ücretleri için bizimle info@foodanalytica.com.tr mail adresinden iletişime geçiniz.
bottom of page