
Şeker Analizleri

Gıda sektöründe şekerler, enerji veren besin etkenleri olmaları nedeniyle büyük önem taşımaktadırlar. Gıdalarda şeker tayinleri, gıdaların içeriğinde bulunan şeker miktarını tespit etmek, üretim işlemlerinin daha sağlıklı olması ve yön vermek adına, gıdaların standartlara uygunluğunun tespiti ve içeriklerinde sahip oldukları enerji miktarlarını bulabilmek için oldukça sıklıkla yapılmaktadır.
Laboratuvarımızda tüm gıdaların şeker içeriğinin (heksoz ve pentozlar dahil olmak üzere) detaylı karakterizasyonu ve kantifikasyonu oldukça hassas bir yöntem olan HPLC ile yapılmakta olup, ekibimizin bu alanda uluslararası platformda en saygın dergilerde yayınlanan makalelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Analiz talepleri ve ücretleri için bizimle infofoodag@gmail.com mail adresinden iletişime geçiniz.

