top of page

Kapsaisin Analizleri

Image by Artem Beliaikin

Kapsaisin Capsicum türlerinde büyük oranda meyvede bulunan ana acılık bileşenidir. Acılık kalıtsal bir özelliktir, ancak kültürel uygulamalar ve çevre faktörlerinden de etkilenir. Sadece baharat ve lezzet verici olarak değil aynı zamanda farmakolojik ve fizyolojik etkileri nedeniyle medikal ve tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Kapsaisinden özellikle organik tarımda böcek ve akar gibi zararlılar için uzaklaştırıcı özelliğinin yanında bazı patojenik mantar ve bakterilere karşıda yararlanılmaktadır. Ancak, metabolizması, taşınımı ve bitki gelişimi üzerine etkisiyle ilgili bilgiler oldukça sınırlıdır.


Laboratuvarımızda gıdalarda kapsaisin miktarı tayini HPLC cihazıyla hassas bir şekilde belirlenmektedir.

Analiz talepleri ve ücretleri için bizimle info@foodanalytica.com.tr mail adresinden iletişime geçiniz.

Ekibimizin Konuyla İlgili Yayınlarına Ulaşmak İçin Görsellere Tıklayınız

biber.png
bottom of page